Începere din data de 20 octombrie 2018. Durata cursului 4 săptămâni.

Sesiunile de curs vor fi stabilite impreună cu participanții.

Shiatsu-masajes

Masajul terapeutic oriental este cea mai simplă terapie și din câte se cunoaște, cea mai veche. Toate marile civilizații ale lumii asiatice au utilizat aceste tehnici, cu precizarea că alături de acestea erau recomandate exerciții de respirație, masajul localizat pe zona afectată și exerciții pentru mâini și picioare.

Acest tip de masaj era recomandat pentru reducerea febrei, ameliorarea durerii, dar și pentru recuperarea paraliziilor parțiale sau totale.

În lumea orientală, maseurul este vindecătorul care se pricepe să ancoreze o articulație care este prea slăbită sau să o slăbească pe una prea rigidă.

Tehnicile terapeutice de masaj oriental au fost utilizate pe scară largă în special in timpul primului război mondial pentru diferite afecțiuni, când resursele erau puține și pacienții foarte mulți.

În timp, cererea pentru masaje efectuate manual a scăzut, iar cea cu echipamente electrice a crescut. Practicanții autentici și-au păstrat clienții, aceștia cunoscând puterea de vindecare energetică oferită de practicile orientale străvechi.

Tehnicile orientale de masaj terapeutic la care vom face referire, fac parte din:

 • Masajul terapeutic chinezesc TUI NA
 • Masajul japonez Shiatsu
 • Masajul oriental indian

Masajul terapeutic chinezesc TUI NA

TUI-NA face parte dintre cele mai vechi tehnici terapeutice din istoria umanității menită să descătușeze întregul potețial uman plecând de la nivelul organismului. Ea manipulează, dozează și reglează circulația energiei și a sângelui.

Astăzi TUI NA este practicat de către specialiști în medicina tradițională chineză și este predat la cele mai mari universități medicale din China. Datorită relației tot mai strânse între Occident și China, schimburile academice au permis cunoașterea și elaborarea unui număr record de lucrări științifice legate de  eficiența masajului TUI NA.

Acum lumea medicală occidentală știe, pe baza lucrărilor științifice publicate în Europa și în lume, că TUI NA este o terapie sigură, eficientă, fără riscuri și fără efecte secundare și care contribuie în mare măsură la creșterea calității vieții beneficiarilor acestei terapii.

TUI NA este aplicat deja în diverse specialitați medicale, cum ar fi medicina internă, chirurgie, ginecologie, pediatrie, traumatologie, ORL, oftalmologie, stomatologie, etc.

Din a doua jumătate a secolului trecut au început investigațiile bazelor fiziologice ale masajului TUI NA pentru a identifica ce anume îl face atât de eficient. Ceea ce au descoperit oamenii de stiință este că masajul terapeutic chinezesc TUI NA acționează la rădăcina bolii și permite o acțiune profundă, care se menține în timp.

Analiza inițială a clientului este esențiala, iar TUI NA permite realizarea de tratamente diferite pentru clienți cu patologii identice în funcție de propria ereditate și propriul său mod de a reacționa, de a se comporta, de a relaționa cu mediul în care trăiește.

Masajul terapeutic chinezesc acționează asupra organismului uman, reglează sistemul imunitar, restabilește circulația normală a sângelui, dând naștere la echilibru între yin și yang.

Utilizarea corectă a diferitelor elemente care compun medicina tradițională chineză este esențială pentru a exercita în mod corespunzător această artă. Printre acestea se numără: diagnosticul corect, utilizarea adecvată a meridianelor și a punctelor, gradul de calificare al expertului în medicina tradițională chineză practicant de TUI NA.

În cazul în care sunt îndeplinite aceste condiții, pot fi așteptate rezultate bune și foarte bune.

În cadrul cursului TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC, vor fi prezentate:

 • Meridianele energetice, traiectul extern.
 • Tehnici din masajul terapeutic chinezesc TUI Na: manevrele de bază, manevrele compuse și tehnicile de mobilizare ale articulațiilor precum: Gun Fa, YiZhi Chan Fa, Rou Fa, Mo Fa, Ca Fa, Tui Fa, Dian An Fa, Na Fa, Tan Bo Fa, Pai Fa etc.
 • Studii de caz

Masajul japonez Shiatsu

Stilul de masaj care îmbină noțiunile moderne de anatomie și fiziologie cu tehnici de masaj oriental străvechi. Shiatsu se realizează atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic, după ce boala a apărut, pentru ameliorarea și vindecarea afecțiunii dobândite.

Eficiența intervenției este dată atât de numărul de tratamente, cât și de atitudinea, concepțiile, stilul de viață și regimul alimentar al pacientului.

În Shiatsu presiunea puternică, dar controlată, vine din Hara (centrul energiei din abdomenul inferior) al terapeutului, indiferent dacă acesta folosește în aplicarea masajului mâna, cotul, genunchiul sau piciorul de-a lungul meridianelor energetice ale pacientului – pe ramul extern al acestora, în funcție de afecțiunile identificate.

Principalul meridian este cel al vezicii urinare, care influențează toate organele interne.

Shiatsu are rol analgezic, relaxant, tonifiant, de echilibrare. Poate ameliora și vindeca afecțiuni precum sciatica, durerile de spate, întinderile musculare, durerile articulare, tensiunile musculare, tendinitele, migrenele, durerile de gât și de umeri, nevralgiile, insomnia, nervozitatea, problemele menstruale, problemele circulatorii, problemele legate de stress, constipatia, anxietatea, oboseala cronică, stresul.

În cadrul cursului TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC vor fi prezentate tehnicile Shiatsu pentru: durerile de cap, nevralgia de trigemen, paralizia facială, blocajul nazal, insomnia, astm, umeri înțepeniți, sciatică, constipatie, întărirea inimii, întărirea rinichilor etc.

Masajul oriental indian este executat cu vârful degetelor prin fricțiuni liniare, curbe, spiralate, fiind unul dintre cele mai apreciate tipuri de masaj din lume.

În urma practicării masajului indian se produc următoarele efecte: eliminarea oboselii și senzației de surmenaj fizic și psihic; eliberarea cantității de gaze din stomac și intestine; favorizarea somnului; întărirea sistemului imunitar; creșterea rezistenței fizice; îmbunătățirea mobilității articulațiilor; îmbunătățirea circulației periferice; îmbunătățirea vieții sexuale.

În masajul oriental indian se aplică mai întâi un ulei relaxant cald pe cele cinci puncte cunoscute în medicina ayurvedică ca fiind „cele cinci porți” de intrare și iesire a energiilor: fontanela, centrul palmelor, centrul tălpilor, apoi se efectuează tehnicile de masaj propriu-zise.

În cadrul cursului TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC vor fi prezentate:

 • Sistemul celor 5 elemente din medicina indiană, Sistemul Tridoshas
 • Tehnicile de ungere și de masaj
 • Utilizarea uleiurilor, uleiuri medicinale, energetica plantelor.

În acest context, vă propunem cursul TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC – autorizat ANC, în urma căruia persoanele specializate, vor putea să asigure acest serviciu în cadrul propriului cabinet sau al instituțiilor de profil.

Condiții de acces:

 • minim studii medii
 • echipament de practică (ținută sportivă – tricou alb, încălțări ușoare, 2 prosoape mari de baie)

Taxă: 1300 lei + 65 lei taxă de examinare ANC

Sunt incluse: coffee break, suportul de curs, fișele de lucru, certificatul de absovire, materiale necesare.

Poate fi achitată în 2-3 rate.

Acte necesare la înscriere:

 • copie BI/CI
 • copie certificat de naștere
 • copie diplomă de studii
 • copie certificat de căsătorie (pentru doamne dacă este cazul)

Așteptăm cu drag la curs pe viitorii specialiști ai acestei formări autorizate.

Contact:

Tel.: 0213116303, 0728120340, 0722675316, 0723163926, 0722698384

office@raminfo.ro

office@sanatateprinmasaj.ro

www.sanatateprinmasaj.ro

www.raminfo.ro