Drenajul limfatic

c700x420

Circulația limfatică are în organism rolul de transportator al reziduurilor. Dacă există defecțiuni în sistem din cauza modului de viață nesănătos, lumea noastră interioară este dată peste cap.

Lipsa de exercițiu determină, de asemenea, îngreunarea circulației limfatice, slaba circulație a sângelui și în particular, drenajul limfatic defectuos. Astfel, organismul acumulează din ce în ce mai multa apă, celulele degenerează, pielea îmbătrânește și se lasă, ducând la dezvoltarea celulitei.

Importanța unui drenaj limfatic corespunzător merge mult peste rolul său de eliminare a reziduurilor. Limfa acționează de asemeni ca un filtru al țesuturilor: distruge bacteriile și toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. De aceea, sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sănătății corpului.

În principiu, drenajul limfatic este un masaj uşor, combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală şi a genunchilor.

Beneficiile drenajului limfatic:

  • asigură o curăţire şi o regenerare profundă a organismului
  • detoxifică organismul
  • stimulează eliminarea apei stagnante din organism
  • ameliorează aspectul de coajă de portocală a pielii (celulita)