Masaj anticelulitic

cellulite-massage-therapy1

Celulita este inamicul tuturor, femei, bărbați, tineri sau vârstnici, conferind pielii un aspect inestetic, numit „coajă de portocală”. Apariția ei este datorată de regulă arderilor defectuoase în țesuturi sau circulației proaste a sângelui. Cauzele prezenței celulitei pot fi de natură genetică, hormonală, alimentară, funcționării proaste a ficatului sau rinichilor, lipsei de mișcare etc.

Masajul anti­celulitic este una din soluțiile prin care scapi de toxine și de grăsimea în exces, acumulată pe diferite suprafețe ale corpului, și cu siguranță – este cea mai sănătoasă abordare. Pastile sau ceaiuri de slabit? Formule miraculoase de a scadea în greutate? Din pacate nu… doar un regim de viață echilibrat, sănătos, “curat” plus masaje și sport, doar așa veți reuși cu adevărat. Nu e ușor deloc, dar este la acest moment varianta cea mai bună, clasică, recomandată de nutriționiști și de oricine e conștient de repercusiunile slăbitului brusc sau a altor forme invazive de a-ți trata propriul corp.

Pentru a se observa rezultate, este necesar un număr de câteva ședințe de masaj anticelulitic stabilit de către terapeut în funcție de gradul de celulită al clientului și de alte caracteristici fiziologice ale acestuia. Acest tip de masaj se efectuează local, în zonele afectate de celulită. Zonele corpului unde întâlnim de obicei celulita sunt: șoldurile, fesele, abdomenul, picioarele sau brațele.

Masajului anti­celulitic este realizat cu creme profesionale, care hidratează pielea și țesuturile dar au și un efect termic, de încălzire a zonei unde se efectuează masajul. Este preferabil ca masajul să se asocieze și cu alte tratamente eficiente în eliminarea celulitei, iar pentru rezultate vizibile noi recomandăm alimentația sănătoasă, detoxifierea, sportul, consilierea psihologică și medicina complementară. Atenție! Acesta este un tratament pe termen lung, nu ne asteptăm la modificari vizibile în 24 de ore, dar ne asteptăm la modificări persistente și valide pe termen mediu și lung, în funcție de caz.

Uneori doare, da. De ce? Deoarece celulita este o boală a pielii care ea însăși doare. Efectele pozitive ale masajului anticelulitic sunt multiple: se elimină apa reținută în țesuturi, ajută la scăderea în greutate, se ameliorează elasticitatea și tonusului pielii. Însă nu ar trebui să producă vânătăi.

Masajul anticelulitic este contraindicat în:

 • varice pronuntate
 • perioada menstruației (doar la intensitate medie)
 • femeile însărcinate, în trimestrele 2 sau 3 ale sarcinii, deoarece intensitatea masajului trebuie să fie mică, iar produsele folosite trebuie alese cu grijă, după o consultare prealabilă cu medicul
 • persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii dermatologice (de exemplu: varice pronunțate)
 • cei ce suferă de afecțiuni osoase și osteoarticulare (de exemplu: osteoporoză)
 • boli cutanate
 • tumori maligne

Beneficiile masajului anticelulitic:

 • celulita și vergeturile sunt diminuate considerabil, uneori eliminate complet
 • reducerea țesutului adipos al zonei masate
 • micșorarea circumferinței corporale
 • pielea își recapătă elasticitatea și fermitatea
 • musculatura zonei masate se tonifica, la fel și articulațiile și ligamentele
 • circulația sangvină și cea limfatică sunt stimulate
 • tranzitul intestinal și metabolismul se îmbunătățesc
 • organismul se detoxifică

Numărul de ședințe de masaj anticelulitic poate varia în funcție de grăsimea acumulată în țesuturi și de excesul ponderal al persoanei în cauza. În principiu, pentru îndepărtarea celulitei se recomandă 2 – 3 ședințe de masaj pe săptămână, iar pentru întreținere, o ședință pe săptămână.

Rezultatele sunt vizibile după primele 4 – 5 ședințe, dar efectele așteptate se pot vedea după cel puțin o lună de masaje. De menționat că schimbarea regimului alimentar și urmarea unui program regulat de sport sunt recomandate, pentru că accelerează arderea grăsimilor și eliminarea toxinelor responsabile pentru celulită. În lipsa acestora, efectele masajului anticelulitic vor fi temporare.