Masaj de relaxare

Massage_(2)

Masajul de relaxare este un masaj general, ce se efectueză la nivelul întregului corp, cu scopul de a elimina oboseala, de a relaxa musculatura tensionată și nu în ultimul rând pentru a induce o stare de bine în corp. Tehnicile din ziua de astăzi au avansat foarte mult, acestea presupunând efectuarea tuturor procedeelor de masaj cu ritm și intensitate scăzută.

Terapia de masaj de relaxare acționează pentru a dispersa efectele secundare ale acțiunii mușchilor, efecte ce irită mușchii și terminațiile nervoase. Masajul, spunea Hipocrat, poate întări o articulație slăbită sau poate mobiliza o articulație înțepenită. Terapia prin masaj este o formă de terapie fără medicamente.

Masajul iși găsește eficiența în cazul unei stări de tensiune, elimină stresul, calmează durerile și relaxează mușchii încordați. Efectuat de o persoană autorizată și cu experiență în domeniu, efectele masajului de relaxare se vor vedea imediat. Este cunoscut faptul că masajul efectuat corect are un puternic impact și la nivel psiho­emoțional. După mai multe ședinte de masaj de relaxare vei observa și alte efecte benefice precum o stare de sănătate mai bună, rezistența mai mare la stres și imunitate crescută.

Prin masajul de relaxare corpul este ajutat să elimine toxine având astfel loc o îmubunătățire a circulației sângelui și eliminarea tensiunii musculare. Tot prin masajul de relaxare se îmbunătățește tonusul muscular, pielea iși menține elasticitatea și se impiedică formarea depozitelor de grăsime. În timpul unei ședințe de masaj întreg organismul se relaxează, influențând favorabil sistemul nervos. Ca rezultat starea de depresie și anxietate este redusă, fiind favorizată o stare mentală pozitivă.

Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare. Aceasta sentiment este datorat faptului că masajul stimulează producerea de endorfine, substanța chimică din creier care produce sentimentul de fericire.

Beneficiile masajului de relaxare:

  • elimină oboseala și stresul
  • crează o stare de vitalitate și energie
  • relaxează musculatura
  • elimina durerile de cap și gât
  • îmbunătățește circulația sanguină și limfatică
  • îmbunătățește digestia
  • crește metabolismul bazal
  • îmbunătățește elasticitatea pielii
  • stimulează secreția de endorfină, substanța responsabilă pentru instalarea sentimentului de fericire